Inleiding Setup Xnews X-Faces Geavanceerd downloaden

 

HOME
Leeslog
Random's PC Park

nkSF website
Misarray Loves Company
SFTV Schedule

X-Faces

Een X-Face is een zwart-wit plaatje van 48 x 48 pixels dat als header gestuurd wordt door het als 'tekst' te coderen. Een X-Face wordt links bovenaan het artikelscherm getoond, terwijl ze in een header er ongeveer zo uit zien:

X-Face: '/&[7H``K"n':AXjAoTdHazB4!h|JC6ZW<I3n<&.F)Vv&|L$^&y;s2S)r:2})bZ4;5'

example xnews xface

Hoe maak ik een X-Face

Als je een geschikt plaatje hebt kun je hem omzetten in een X-Face met bijv. het programma WinFace of zelfs met een online X-Face omzetter! Je eindigt dan met een regel tekst die er ongeveer uit zal zien als het bovenstaande voorbeeld. Let er echt op dat het allemaal op 1 regel moet staan, zonder afbrekingen of enters!

Open Xnews en ga naar het Setup menu (Ctrl-F1) en ga naar het tabblad Compose:

screenshot xnews compose

In de Custom headers moet dan *X-Face: komen te staan (met dus een spatie achter de :), gevolgd door de regel met tekens! Gebruik gewoon copy-paste bij voorkeur zodat je geen fouten maakt. Door de asterisk ervoor zorg je dat de X-Face bij elke post wordt meegenomen. Je kunt er ook meerdere bij de Custom headers zetten (maar dan zonder *) en dan kun je er eentje selecteren naar keuze bij het verzenden van je bericht inclusief een voorbeeld rechts zodat je ook nog weet welke X-Face de correcte was!

example xface